Binnen onze gemeente is sinds 1998 het ‘comité fietstochten’ actief dat eenmaal per jaar een fietsdag organiseert ‘voor het hele gezin’. Traditiegetrouw houden we deze fietsdag op de laatste zaterdag in de zomervakantie van regio midden.

Onze fietsdagen zijn een begrip in het land. Vele duizenden fietsers vanuit heel Nederland, zowel jong als oud, hebben in de loop van al die jaren genoten van de bossen en heidevelden in de wijde omgeving van Beekbergen. Naast fietsen en genieten van prachtige plaatsen op de Veluwe is onze fietsdag ook een dag van ontmoeting. Van Aagtekerke tot Groningen komen enthousiaste fietsers naar Beekbergen om te genieten, bij te dragen aan het goede doel en elkaar te ontmoeten.

De opbrengst van onze fietsdagen zijn bestemd voor de volgende twee doelen:

  1. Voor het evangelisatiewerk dat in Amsterdam mag worden verricht door het Deputaatschap Evangelisatie, uitgaande van de Gereformeerde Gemeenten. Ook wel bekend als “Simon de Looier”.
  2. Voor de nieuwe kerk. In 2020 is de bouw gestart van onze nieuwe kerk. Omdat dit veel geld kost zal een deel van het opgebrachte geld van de fietsdag worden besteedt aan de nieuwbouw.

De route tijdens de fietsdag wordt steeds met zorg samengesteld. En ondanks dat het startpunt van de route veelal op dezelfde plaats is (bij ons kerkgebouw) wordt ieder jaar toch weer door een ander gebied gefietst. Auto(snel)wegen worden zo veel als mogelijk vermeden. U fietst door de bossen, over heidevelden, langs schitterende vennetjes en u krijgt zo een geweldige indruk van de schoonheid die de Veluwe biedt. Met enig geluk treft u zelfs wild aan.

Centrale plaatsen in de route zijn de koffieplaats en de lunchplaats waar u volop de gelegenheid hebt om uit te rusten. Tegen schappelijke prijzen kunt u bij ons de ‘inwendige mens’ versterken.

Wat ons betreft komt u de sfeer ook eens “proeven”. Of fietst u opnieuw mee wanneer u eerder deel nam aan onze fietsdag.

Voel u welkom tijdens onze jaarlijkse fietsdag

Contact via telefoon:

06 51 04 38 78

(dhr. A. van ’t Zelfde)

Contact via email:

fietsdag@gergembeekbergen.nl